Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki
I domov I

OBVESTILO OKOLJSKA DAJATEV


OBVESTILO OKOLJSKA DAJATEV

Spoštovani !

Obveščamo vas, da vam od 01.03.2016 dalje na osnovi Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaženje odpadnih voda (Ur.list RS 80/12, 98/15) zaračunavamo »okoljsko dajatev–odpadne vode« na osnovi spremenjenih kriterijev in zneskov okoljske dajatve za eno enoto obremenitve.

Uredba določa: vrsto onesnaževanja, osnovo za obračun okoljske dajatve, njeno višino in način obračunavanja, odmere ter plačevanja, obveznost plačevanja, zavezance, plačnike in prejemnike okoljske dajatve..

Zavezanec za plačilo okoljske dajatve zaradi odvajanja komunalne odpadne vode je pravna ali fizična oseba, ki je uporabnik stavbe, v kateri nastaja komunalna odpadna voda.

Plačnik okoljske dajatve je izvajalec javne službe odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode, ki za zavezanca izračunava, zaračunava in vplačuje okoljsko dajatev.

Prejemnik plačila okoljske dajatve je občina, v kateri zavezanec odvaja komunalno odpadno vodo v javno kanalizacijo, greznico ali malo komunalno čistilno napravo.

Kjer se poraba pitne vode ne meri, Uredba o okoljski dajatvi za onesnaženje odpadnih voda določa:

Višina okoljske dajatve se določi kot seštevek enot obremenitve (EO).

Kjer se poraba pitne vode ne meri, velja, da je 1 oseba (stalno in/ali začasno prijavljena oseba) = 1 enota obremenitve (EO).

Znesek okoljske dajatve za eno enoto obremenitve (OE) je 26,4125 €/leto.

Mesečni znesek »okoljske dajatve« (OD) za gospodinjstvo izračunan po novem torej znaša:

OD = (število prijavljenih prebivalcev)*(26,4125€/12 mesecev)Prizanja in zahvalePripeti dokumenti:


[1.18 Mb]


Kako ocenjujete stanje vodooskrbe in kvaliteto pitne vode na javnih vodovodnih sistemih v občini Kamnik s katerimi upravlja KPK d.d.

  odlično
  prav dobro
  dobro
  zadostno
  nezadostno

© 2007 Komunala Kamnik
[...] N3